Followers

Thursday, June 2, 2011

PeNguMuMaN..TuKaR SuKa SaMa SuKa SaBaH-PuTrAJaYa

wawawa....saper antra kengkawan tau ader tak owang semenanjung yang kejer kt sabah nk balik ke semenanjung balik....
ish..ish..ish...dh 2tahun aku aply nk tukar xdapat-dapat..;...aku nak g dok dengan mak mertua aku yang dah xberapa cihat....
tadi call mintak tanya status......tapi wang yang aku call selaloo tu xangkat fon...so aku call owang len...punya lh kerek dia cakap....
dh lh aku sabar menunggu dia tukarkan aku...skali br nk tye dia dh marah...dtg bulan ke per.....hampeh betul la.....
 
             aku :assalammualaikum.....nk tanya pasal pertukaran w17 lh.....

   owg 2 kte:bila hantar?

             aku:dh 2thn tp bln 4 br wt surat yg baru bgtau nk tukar ke kaw.area ....

owg 2 kate:ader saya xbalas lagi(dengan nada serius..)
           dh lh xsempat aku nk abes kan ayat dia dh potong aku cakap....

owg 2 kte lagi:skrg ne sibuk wat pertukaran w22 n w27,w17 xtau bila tunggu je lah sampai dapat..blaaaa..blaaa....blaaa....

         aku:erm xpe lah terima kasih...

(xder mood dh aku nk tye....ayat dia blh tahan lh kasar....)aku bukan marah pun tanya elok-elok....lau xdpt lagi xboleh kew ko gne ayat yg manis ckit..kureng-kureng cedap cikit telinga aku dengar,.....ini tidak...ko g marah aku naper.....

so kowang yang ase nk dok kat putrajaya lak bagilah tau...aku suker keje kt cne...relax..tapi atas sebab nk ikut suami balik sabah terpakse lh aku tukar.....kalo ader aku leh r kte tukar suka sama suka....tapi untuk gred w17 (pem.akauntan)shj.....lau boleh area lahad datu,tawau or kk...




       

5 comments:

  1. nak balik negeri mmg susah..
    cuba try tgk www.sumasu.com
    mana tau kot2 ade yg nak tukar suka sama suka!
    sya dpt dari sana le.. :)

    ReplyDelete
  2. web sumasu tu mcm dh jd blog fotografi je sy tgk.
    ptt org yg jwb call tu memahami la perasaan org nk tukar ni.

    ReplyDelete
  3. salam..
    dh dpt tkr or still at putrajaya??
    sy nk tkr ke smnnjung..
    xksh la kt putrajaya or selangor or perak..
    jnji area smnnjung..
    sy di ag kk..

    ReplyDelete
  4. Salam....... Ada sesaper memang d sabah yg dari kota kinabalu nak pindah ke keningau...w17 p.t.kew. saya krja kt mahkamah syariah keningau... Kalau berminat sila sms@ kol direct lg ok 0195375608. Kerja kt cni hujung bulan ja sbuk itu pun check claim yg lain smua hq urus. Paling rileks. Hakim org papar dan memang rileks la d cni. Saya mau pindah sbb isteri krja d k.k huhu isteri krja swasta susah mau pindah.....

    ReplyDelete